Shopping Cart

Ingen produkter i handlekurven.

prisoverslag bilde

Prising av jobber

Først og fremst er det viktig å påpeke at en pris skal reflektere arbeidet og delene som brukes. Å vite hva man får for pengene er noe vi sjeldent opplever at kunder vet eller kjenner godt nok til, og prisen blir ofte derfor det eneste grunnlaget/referansen for å bedømme om det er billig eller dyrt. I mange tilfeller har vi bedt om spesifiserte prisoverslag fra andre verksteder for å forklare kunden hvorfor prisen trolig er som den er. I mange tilfeller skyldes dette bruk av billigere/feil deler, noe vi ønsker å forklare litt om. For å gjøre det enkelt har vi valgt å bruke 1000kr som timespris i eksemplene.

Eksempel #1 (bytte av tennplugger)

En kunde ønsker å bytte tennplugger på sin Honda VFR 800 2005 modell (eksempel). På denne skal det sitte iridium tennplugger som koster en god del mer enn «vanlige» tennplugger. Vanlige plugger koster 129kr/stk, og iridium plugger koster 299kr/stk. Det skiller da 170kr pr. plugg og siden Honda VFR 800 2005 modell har 4 tennplugger, utgjør dette en forskjell på totalt 680kr. I begge tilfellene bruker vi en arbeidstid på 2 timer for å gjøre det enkelt.

iridium tennplugger vs vanlige tennplugger

Verksted A gir en pris på 1516kr, mens verksted B gir en pris på 2196kr, og prisforskjellen er 680kr (tilsvarer forskjellen på pluggene som brukes). Så hvem er billigst? De fleste vil si verksted A, men her er det viktig å vite hva man får for prisen. Det ikke kunden vet er at verksted A bruker vanlige (feil) plugger, mens verksted B bruker riktige iridium plugger. Vi kan ikke si verksted A har gjort samme jobben billigere, men vi kan si at kvaliteten er dårligere hos verksted A da jobben ikke er like god, siden det er brukt feil plugger. Man kan også stille spørsmål rundt de 2 arbeidstimene og hvor nøye/effektive de har vært. En treg uerfaren person har kanskje jobbet tregt og gjort lite og akkurat det han eller hun skal i de 2 timene, mens en profesjonell erfaren mekaniker kanskje har gjort en tipp topp og nøye jobb i de 2 timene, men dette blir kun spekulasjon.

Hvorfor verksted A bruker vanlige plugger kan skyldes flere ting. Kanskje ønsker de å gi et rimeligere prisoverslag ift konkurranse mot andre verksteder, kanskje har de ikke god nok kunnskap eller lite erfaring, eller kanskje har de ikke «giddet» å sjekke og antar det skal sitte vanlige plugger i. Årsakene kan være mange, men å benytte seg av riktige og gode deler er viktig i forhold til kvaliteten på arbeidet. Når det er sagt kan det i mange tilfeller være helt fint å f.eks benytte seg av uoriginale deler, dersom man har kunnskap, erfaring og vet hva man driver med.

Vi leverer god kvalitet og bruker den tiden vi bruker, avhengig av andre. Vi vet hva som kreves av en god jobb og priser og derfor etter dette.